Klein motoren en de geschiedenis

Geschiedenis van Klein motoren

Klein motoren heeft de afgelopen 30 jaar vele successen mogen behalen met dank aan alle waardevolle werknemers en trouwen klanten die kennis hebben mogen maken met klein-motoren.nl.

De techniek en kennis van klein-motoren

Met vele jaren ervaring is het voor klein motoren geen probleem om uw te motorbike-klein-motoren-geschiedenishelpen met het juiste advies op het gebied van Motoren, Bromscooters, Quads en ook zeker de elektrische voertuigen zijn bij klein motoren niet meer weg te denken. De techniek ontwikkeld zich razend snel en dit is ook zeker bij onze klanten te zien, zo verkopen, repareren en onderhouden wij dan ook vele
voertuigen die gerelateerd zijn aan alles wat een motor heeft.

Passie voor motoren

De passie voor motoren is bij ons echt niet meer weg te denken, een dag zonder geen motor gezien te hebben kunnen wij best zeggen dat wij dan ook een dag niet hebben geleefd. Neem een kijkje op onze uitgebreide website met duidelijke informatie over de meest uiteenlopende technieken en onderhoudscontracten die wij u eventueel kunnen bieden. Ook hebben we een geruim assortiment aan occasion motoren!

Waar rekening mee houden bij een motorverzekering afsluiten?

Er zijn behoorlijk wat verschillende zaken waar u rekening mee zult willen houden op het ogenblik dat u een motorverzekering wenst af te sluiten. Allereerst is er het feit dat een motorverzekering in verschillende uitvoeringen beschikbaar is. Dat is echter niet alles. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat u er alles aan zult willen doen om de hoogte van de verzekeringspremie van uw motorverzekering zoveel mogelijk te beperken. Ook op dit vlak zijn er verschillende zaken waar u rekening mee kunt houden. In ieder geval, wilt u graag alles te weten komen over het (voordelig) afsluiten van een motorverzekering? Dan kan het altijd de moeite waard zijn om u even te verdiepen in de onderstaande informatie.

Welke motorverzekering is voor u de beste keuze?

Allereerst is het van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat er verschillende soorten motorverzekeringen bestaan. Op dit vlak valt de motorverzekering dan ook een beetje te vergelijken met bijvoorbeeld de autoverzekering. Wanneer u ervoor wenst te kiezen om een motorverzekering af te sluiten kunt u dan ook concreet altijd rekening houden met het bestaan van de hieronder terug te vinden mogelijkheden:

 1. De WA-verzekering;
 2. De WA+ diefstal motorverzekering;
 3. De WA+ diefstal+ aanrijding motorverzekering;

De voordeligste motorverzekering op de markt is de zogenaamde WA-verzekering. Dat deze verzekering zo voordelig is heeft voornamelijk te maken met het feit dat ze enkel en alleen de schade dekt welke met een motor wordt veroorzaakt ten opzichte van derden. Raakt u dus met andere woorden betrokken bij een aanrijding en is er sprake van verwijtbare schade van uw kant? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat de schade ten opzichte van derden altijd zal worden verzekert. De schade die u zelf ervaart zal evenwel niet worden vergoed. Wilt u dat wel? In dat geval zult u moeten kiezen voor het afsluiten van de WA+ diefstal+ aanrijding motorverzekering. Daarover verder op deze pagina meer.

De WA+ diefstal motorverzekering

De tweede soort motorverzekering welke het overwegen waard is, is de WA+ diefstal motorverzekering. Het betreft hier een verzekering die is opgebouwd uit twee dekkingen. Uiteraard is er in eerste instantie de wettelijk verplichte WA-dekking, maar dat is niet alles. Daarnaast is het namelijk zo dat er bij deze motorverzekering ook een speciale dekking tegen diefstal wordt aangeboden. Deze dekking komt tussenbeide wanneer de motor wordt gestolen. Let wel, de manier waarop de vergoeding kan worden uitgekeerd kan in de praktijk aanzienlijke verschillen vertonen. Het is dan ook zeker en vast altijd de moeite waard om u even grondig te verdiepen in de polisvoorwaarden van uw WA+ diefstal motorverzekering. Zo weet u precies wat u kunt verwachten wanneer er sprake is van schade door diefstal.

De WA+ diefstal+ aanrijding motorverzekering

De meest complete vorm van motorverzekering welke op de markt is terug te vinden is de zogenaamde WA+ diefstal+ aanrijding motorverzekering. In dit geval kunt u rekenen op alle dekkingen die worden aangeboden door middel van de WA+ diefstal motorverzekering, maar dan wel aangevuld met nog een extra dekking. Deze extra dekking is voor veel mensen erg belangrijk. Ze biedt dan ook een financiële tussenkomst aan de eigen motor op het ogenblik dat er sprake is van een aanrijding met derden. Zowel de derde partij als u zelf kunt dus in dit geval rekenen op een bepaalde vergoeding. Dat is uiteraard zeer mooi meegenomen.

Bovenstaande gezegd hebbende is het zo dat er aan de WA+ diefstal+ aanrijding motorverzekering niet alleen maar voordelen verbonden zijn. De omvangrijke dekkingen welke door dit type van motorverzekering worden aangeboden zorgen er namelijk voor dat er ook een behoorlijk prijskaartje aan verbonden is. Dat is natuurlijk best vervelend. Het is vooral dit hogere prijskaartje welke ervoor zorgt dat u zich in de praktijk altijd de vraag moet stellen of deze complete motorverzekering voor u wel of niet interessant is. Dat is in principe alleen het geval wanneer u zich kunt vinden in één van de onderstaande situaties:

 1. U heeft een zeer dure motor aangekocht;
 2. U maakt dagdagelijks (intensief) gebruik van uw motor;

Kunt u zich vinden in één van de bovenstaande situaties? Dan is een complete motorverzekering met diefstal en aanrijding dekking zeker de moeite waard. Indien niet, dan is het mogelijks voor u toch interessanter om te kijken in de richting van een ander type van motorverzekering. Anders zult u alleen maar een te hoge verzekeringspremie betalen.

Hoe besparen op het afsluiten van een motorverzekering?

Heeft u een keuze gemaakt uit de verschillende motorverzekeringen welke op de markt zijn terug te vinden? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat u voor de motorverzekering in kwestie altijd een bepaald prijskaartje dient te betalen. Dat is logisch. Wist u echter dat het mogelijk is om op verschillende manieren de verzekeringspremie van uw motorverzekering te drukken? Wij hebben alvast enkele zeer interessante bespaartips voor u op een rijtje gezet.

 1. U kunt ervoor kiezen om uitsluitend de WA-dekking af te sluiten;
 2. Een vergelijking van motorverzekeringen uitvoeren is altijd interessant;
 3. U kunt ervoor kiezen om het eigen risico vrijwillig te verhogen;
 4. U kunt een motor laten verzekeren met een beperkt(er) vermogen;

In het bijzonder het verhogen van het eigen risico is iets wat steeds meer mensen doen bij het afsluiten van een motorverzekering. Dit kan in de praktijk ook echt zeer interessant zijn. Bij een mogelijk schadegeval zult u dan wel een groter bedrag zelf moeten betalen, maar de periodieke verzekeringspremie wordt er aanzienlijk door verlaagd. Op deze manier is het over de middellange tot lange termijn wel degelijk mogelijk om ervoor te zorgen dat uw motorverzekering een behoorlijk stuk voordeliger zal uitvallen.

De premie van de motorverzekering wordt in de praktijk ook altijd berekend op basis van verschillende factoren. In eerste instantie zal er worden gekeken naar de technische specificaties van de motor welke u wenst te laten verzekeren. Hoe zwaarder het vermogen van de motor, des te hoger de verzekeringspremie voor de motorverzekering zal uitvallen. Let op, buiten de specificaties van de motor moet er ook rekening worden gehouden met het schadeverleden van de bestuurder. Alleen met een blanco schadeverleden is het mogelijk om te kunnen rekenen op de laagste verzekeringspremie voor uw motorverzekering.

Private lease van een elektrische auto nu ook mogelijk!

Natuurlijk wilt u meehelpen aan een beter milieu, maar het moet ook passen binnen uw budget. Iedereen weet dat elektrisch auto rijden vele malen beter is voor de CO2 uitstoot dan het rijden in een auto op benzine of diesel. Maar als men kijkt naar de aanschafprijs van zo’n auto met elektromotor dan schrikken de meeste mensen. Een elektrische auto is namelijk vele malen duurder dan een auto op fossiele brandstof. Dit is de reden om het elektrisch rijden nog even uit te stellen. Maar het besluit om juist niet elektrisch te gaan rijden zorgt er ook voor dat u dief bent van uw eigen portemonnee!

Elektrisch rijden is goedkoper dan rijden op een fossiele brandstof

Ok, het aanschaffen van een auto met elektromotor is vele malen duurder dan het kopen van een auto op benzine of diesel. Maar als u even niet kijkt naar de aanschafprijs maar puur naar het rijden in een elektrische auto. Dan scheelt dit ten opzichte van het rijden op een fossiele brandstof maar liefst 50% in de kosten! U hoeft namelijk niet meer naar het tankstation voor het tanken van dure benzine of diesel. U laad voordelig uw auto thuis op via een laadpunt. U hoeft ook geen wegenbelasting meer te betalen. Daarbij is het onderhoud aan een auto met elektromotor vele malen goedkoper omdat deze auto’s minder slijten ten opzichte van de auto’s met een brandstof motor.

Private lease van een elektrische auto is de oplossing!

Dus als u geen auto hoeft aan te schaffen dan is het rijden in een elektrische auto vele malen voordeliger. Wilt u een nieuwe elektrische auto hebben en genieten van het voordelig rijden? Wilt u op deze manier het milieu en uw portemonnee sparen? Kies er dan voor om een elektrische auto via private lease te nemen. U betaald geen hoog aankoopbedrag, u betaald slechts een vast maandbedrag voor uw nieuwe elektrische auto. Maar private lease van een elektrische auto heeft nog veel meer voordelen.

De voordelen van private lease van een elektrische auto

U rijdt met private lease een gloednieuwe elektrische auto zonder daar direct een groot bedrag voor te betalen. U besluit vooraf hoeveel jaar u wilt rijden met deze auto. Na afloop van uw private lease contract levert u de elektrische auto weer in bij de leasemaatschappij. U bent nu vrij om een nieuw contract af te sluiten en te genieten van wederom een gloednieuw elektrische auto. Op deze manier blijft u altijd een kwalitatief goede en technisch nieuwe auto rijden. Het private leasen van een elektrische auto is ook de meest zorgeloze manier van autorijden. U heeft werkelijk bijna nergens omkijken naar. U dient uiteraard wel te zorgen dat uw auto op tijd wordt opgeladen. Verder regelt de leasemaatschappij de rest. Denk aan verzekering, onderhoudsbeurten, vervangend vervoer bij een ongeval, defect of schade. Met private lease verzekert u uzelf dus van continu perfect vervoer. Kiest u voor private lease van een elektrische auto dan rijdt u ook nog eens zo voordelig mogelijk.

Drie belangrijke comfort onderdelen van een auto

Bij het kopen van een voertuig is het belangrijk om een goed en fijn comfortgevoel te hebben bij het rijden. Een rijtuig die niet aan je comfort wensen voldoet koop je natuurlijk niet. Het moet comfort kunnen geven die jij graag wilt tijdens het autorijden. Bijvoorbeeld dat de stoelen goed moeten zitten, de airco moet het goed doen en de verwarming moet de ruimte snel kunnen verwarmen, zodat je het niet lang in een koude ruimte zit tijdens de frisse dagen. Tegenwoordig worden bij deze voertuigen extra gelet op het zorgen voor luxe en comfort. In dit artikel worden er drie belangrijke onderdelen belicht die voor de luxe van het voertuig zorgen.

Onderdeel 1: De stoelen

De stoelen zijn misschien wel de belangrijkste onderdelen van hoe luxe het voertuig is. Stoelen moeten een mooi uiterlijk hebben met een fijne vorm. Ze moeten verstelbaar zijn om zo de juiste houding te creëren voor het besturen en relaxt zitten. Als je relaxt achter het stuur zit rij je automatisch veilig. Stoelen zijn er in verschillende soorten en maten met ook weer andere specificaties. Zo heb je een aantal verschillende stoelen zoals een sport- model en de keuze tussen een stoel met wel of geen armleuningen. De bekleding telt ook mee aan comfort. Ziet het er mooi uit, zit het lekker en voel je jezelf erin thuis?

Onderdeel 2: De Airco

Het koude luchtsysteem is een onderdeel in de auto die niet mag ontbreken. Het zorgt er namelijk voor dat je koude lucht kan laten blazen wanneer de temperatuur te warm is en je liever een graadje minder hebt. Het is een ingewikkeld luchtsysteem wat bestaat uit meerdere onderdelen. Hieronder staan de onderdelen die samen werken en zorgen voor een goede werking.

 • Een compressor

Deze zorgt voor het binnenhalen van buitenlucht

 • Verdamper

Duwt een koud middeltje door de lucht heen

 • Condensor

De condensor perst het gas naar elkaar toe waardoor de temperatuurt stijgt en de druk toeneemt.

 • Ventilator

Ventileert de koude lucht in de ruimte

Heb je een ventilator die niet meer zo goed werkt of hapert het systeem waardoor het niet meer werkt als voorheen? Dan is het handig om je ventilator te laten checken door een specialist zoals een airco specialist Westland. De specialisten kunnen je luchtsysteem weer laten werken alsof het net nieuw is. Een goed werkend systeem zonder irritaties wil jij toch ook?

Onderdeel 3: De verwarming

Lekker warm zitten onderweg naar je eindbestemming wanneer het buiten flink koud is. Heerlijk is dat! Een goed werkende verwarming die in een paar minuutjes best lekker op temperatuur staat is erg belangrijk voor het comfort in auto’s. Zonder een dikke jas in de zitten en lekker vrij bewegen tijdens het rijden is erg fijn. De verwarming werkt pas goed als de motor warm is, dus een autoverwarming zou nooit meteen op temperatuur kunnen zijn als de motor pas net aan gestart is. Een verwarming is een element wat graag wordt gebruikt en onmisbaar is in welk voertuig dan ook.

Bron: Garage Westland

Op zoek naar de perfecte tweedehands auto? Maak gebruik van Bynco!

Het zoeken naar een goede tweedehands auto hoeft tegenwoordig bij lange na niet meer zo veel tijd in beslag te nemen als vroeger het geval was. Het is immers zo dat er online heel veel mogelijkheden op dit gebied worden geboden. Het is daardoor eenvoudig geworden om een tweedehands auto te kopen. Wel is het nog altijd zo dat je een aantal zaken voor jezelf op orde moet hebben voor je kunt overgaan tot aankoop.
Een vooronderzoek doen
Om online de ideale tweedehands auto te kunnen vinden is het goed om eerst wat vooronderzoek te doen. Dit is algemene informatie over een aantal auto’s die je wilt gaan opzoeken. De wensen en eisen waaraan jouw tweedehands auto moet voldoen bijvoorbeeld. Wil je een grote of kleine auto, wil je een bepaald merk, of misschien een station of juist een hatsback? Hoe oud mag de auto zijn en in welke prijscategorie wil je kijken. Vul al jouw wensen en eisen in op de website van Bynco.com

Alle opties vergelijken

Als je daarna op zoeken klikt, dan zoekt de website alle tweedehands auto’s op die aan jouw wensen voldoen. Jij kunt dan eenvoudig vergelijken. De verschillen tussen de auto’s die je in het aanbod zal vinden zullen vooral te vinden zijn in de opties die op de modellen zitten. Wil je bijvoorbeeld een navigatiesysteem omdat je dit gemakkelijk vindt, dan kan je daarop een aantal modellen gaan selecteren. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een airconditioning. Ook voor systemen die de laatste tijd in opkomst zijn zoals bijvoorbeeld Apple Carplay geldt dat je het aanbod kunt onderverdelen in auto’s die dit wel hebben en auto’s die dit niet hebben. Uiteindelijk houd je een aantal tweedehands auto’s over die aan alle wensen voldoen. Klik op bestellen en vul de gegevens in.

Afspraak maken voor bezorging van je tweedehands auto

Er wordt daarna een afspraak gemaakt met je over de bezorging van je nieuwe tweedehands auto, deze wordt namelijk door Bynco bij je afgegeven, handig toch? Kijk voor meer informatie over de werkwijze van Bynco en de vertrouwde service die zij bieden op de website. Je zult versteld staan hoe makkelijk het is om een kwalitatief goede tweedehands auto te kopen voor een perfecte prijs!

Veilig motorrijden doe je met de juiste uitrusting

Veilig motorrijden start met het op orde maken van je eigen motorkleding. Bij ongeval een of slecht weer moet je namelijk voldoende beschermd zijn. Daarbij maakt het in eerste instantie niet zoveel uit of Shoei GT Air 2 motorhelm draagt of een ander type motorhelm. Het gaat erom dat het veilig is. We bespreken in dit artikel even de belangrijkste punten omtrent motorkleding.

Motorhelm kiezen

Voor de motorhelm bestaan europese normen waaraan voldaan moet worden. Daarbij gaat het naast de veiligheid ook erom dat de helm goed op het hoofd past. Niet alle merken zijn geschikt voor jouw. De pasvorm moet bij het kopen van de helm leidend zijn en pas daarna het design van de helm of bijbehorende kleuren. Daarbij wil de prijs niet altijd zeggen dat het ook een betere kwaliteit en pasvorm heeft. Dit kan hem ook in het design zitten. Laat je daarom bij het kopen van een motorhelm vooral adviseren over de juiste pasvorm.

De juiste handschoenen

Net zoals bij helmen moet ook de handschoen goed rondom de hand passen. Met de hand worden namelijk de belangrijkste handelingen uitgevoerd. Let hierbij wel op dat je handschoenen voor zowel de zomer als de winter neemt. In de winter een motor besturen met koude is namelijk nooit een goed idee.

Motorlaarzen

Het onderbeen is een van de meest kwetsbare plekken van een motorrijder. Bij een val zal dit lichaamsdeel namelijk als eerste contact maken met de grond. Daarbij kun je ook tegen de uitlaat terecht komen, waardoor de gevolgen nog wat heftiger kunnen worden. Bij het nemen van een stevige laars kan dit probleem al gemakkelijk worden omzeild en zal je dit voor de rest van je leven dankbaar zijn.

Het motorpak

Zoals de handen, benen en het hoofd beschermd moeten worden geldt, dit uiteraard ook voor de rest van het lichaam. Hiervoor is het motorpak van belang. Laad je niet verleiden om een korte broek aan te doen, zelfs als je maar een kleine rit hoeft te maken. Draag dan in ieder geval een lange broek en jack. Voor de langere afstanden is het belangrijk om een pak te hebben. Bij voorkeur een van leer, deze geven over het algemeen de beste bescherming.

De succes van (financial) lease

Anno 2019 is het een steeds populairdere manier van autobezit: leasen. Je ziet op de Nederlandse wegen veelvuldig mooie en dure auto’s rijden. Dikwijls zijn dit leaseauto’s, aangezien het voor iemand met een gemiddeld salaris zeker niet altijd mogelijk is om een nieuwe Audi of Volkswagen te kopen. Modellen die bijvoorbeeld ongekend populair zijn in de leasewereld zijn de Volkswagen Polo en de Opel Astra. Voor mensen die milieuvriendelijk zijn ingesteld en graag elektrisch rijden is het steeds aantrekkelijker tegen een schappelijk maandbedrag en Tesla Model 3 te leasen. Als je een auto wilt leasen, bestaan er meerdere mogelijkheden en constructies om dit te doen. Vandaag bespreken we de voordelen van financial lease. Dit is één van de mogelijkheden op het gebied van leasen, en gelijk ook één van de meest interessante. Dit komt voornamelijk omdat financial lease een constructie is waarbij de bestuurder van de leaseauto veel financiële voordeeltjes kan meepikken, grotendeels via de belasting.

Wat is financial lease precies?

Financial lease is een relatief nieuwe manier van leasen die gestaag aan populariteit aan het winnen is. Dit komt omdat er veel (belasting)voordelen verbonden zijn aan deze manier van leasen. Ten eerste is de BTW een belangrijke factor. Bij andere manieren van leasen, zoals private lease of operational lease, is de BTW onderdeel van de prijs die je betaalt aan de leasemaatschappij. Bij financial lease is dit niet het geval. Omdat je de auto als het ware ‘koopt’ en je juridisch de eigenaar van het voertuig bent, is het mogelijk om de BTW van de aanschafprijs terug te vragen bij de belastingdienst. Een ander voordeel van de financial lease constructie is de renteaftrek. De rente die je betaalt over de lening die je afsluit bij de leasemaatschappij is aftrekbaar bij de belastingdienst als je een eigen bedrijf hebt. Daarom is de financial lease constructie voornamelijk interessant voor ZZP’ers en mensen met een eigen zaak. Het derde grote voordeel van financial lease, en de belangrijkste reden dat jij binnenkort in een Mercedes via financial lease rijdt, is de investeringsaftrek. Via deze regeling is het mogelijk om de kosten die je maakt voor de auto van je eigen bedrijf af te trekken van de winst die je bedrijf maakt. Onder het mom van een investering in je bedrijf is het mogelijk om dit terug te vragen bij de belastingaanslag. Genoeg redenen dus om de mogelijkheid van financial lease eens goed te overwegen.

De functie van wegmarkering

Een overzichtelijk geheel

Verkeer moet worden geleid anders ontstaat er chaos, en dat is iets wat in het verkeer vermeden moet worden. Vanwege de grote hoeveelheid verkeer is er een goede regie nodig om alles letterlijk in goede banen te leiden. Wegmarkeringen zijn daarom ontzettend belangrijk en prettig. Het moeten volgen van de wegmarkeringen, die zelfs wettelijk zijn vastgelegd, geeft iedereen de mogelijkheid om veilig te kunnen deelnemen aan het verkeer. Inmiddels valt er een onderscheid te maken tussen de verschillende soorten wegmarkeringen.

 • Passieve wegmarkering
 • Actieve wegmarkering
 • Dynamische wegmarkering

Deze diverse wegmarkeringen vullen onze wegen met de nodige strepen, lijnen en haaientanden en verlichting om duidelijkheid te creëren voor alle weggebruikers.

In Europa wordt het meeste gebruik gemaakt van witte en gele markeringen. Blauw wordt gebruikt voor de zones waar er geparkeerd mag worden met een parkeerschijf achter de vooruit. De kleur geel wordt het meeste toegepast bij wegwerkzaamheden en zijn daarom van tijdelijke aard en kunnen ook weer gemakkelijk worden verwijderd wanneer het nodig is. Zoals blijkt uit deze opsomming is de kwaliteit van de diverse verven ontzettend belangrijk want de wegenverf moet wel op de weg blijven zitten en niet op de weggebruikers terecht komen.

Alles volgens de regels

Veiligheid boven alles

Passieve wegmarkeringen zijn de haaientanden op de weg die aangeven wie er moet wachten en de normale witte lijnen en strepen die aangeven op wat voor een soort weg je rijdt en of er wel of niet ingehaald mag worden. Dubbele strepen of onderbroken strepen geven duidelijk aan wat wel en niet is toegestaan.

De actieve wegmarkeringen zijn bijvoorbeeld de glasbolreflectoren, ook wel kattenogen genaamd. Ledlampen worden zo ook toegepast onder andere bij wegafzettingen om de weg te markeren. Actieve wegmarkeringen werken tegenwoordig veel op zonnecellen want de ledlampen zijn laag in elektra verbruik.

De dynamische wegmarkeringen dienen om het invoegen soepel te laten verlopen of om bijvoorbeeld een spitsstrook te openen wanneer het te druk is op de weg. Het beweeglijke karakter van het kunnen openen of afsluiten van spitsstroken en bus- of vrachtwagenbanen maakt het geheel dynamisch.

Een grote klus

Test één, twee en drie

Alle wegmarkeringen worden uitvoerig getest want de verkeersveiligheid staat centraal. Veel soorten verf zijn uitgeprobeerd om te kijken wat er overblijft na een hele hoop verkeer en slecht weer. Rust op de weg is het belangrijkst en goede wegmarkeringen helpen daar zeker bij.

De functie van wegmarkeringen is overduidelijk. In de toekomst zullen de nodige innovaties worden getest en toegepast waar iedereen profijt van zal hebben. Of de openbare weg zal veranderen in een verlicht geheel zoals een landingsbaan van een vliegveld zal de toekomst laten zien. Maar veiligheid en duurzaamheid staan voorop. Ledlampen die functioneren door het gebruik van lichtcellen en energie van de zon, gaan in de toekomst zeker een grotere bijdrage leveren aan de veiligheid op de weg.

Bron: Markeer.nl

Opfriscursus autorijden

Het komt veel meer voor dan je denkt. Mensen hebben weliswaar hun rijbewijs maar rijden niet of nooit meer in de auto. De onzekerheid, de angst om te rijden is te groot of je rijdt autorijden gewoon helemaal niet leuk meer. Gelukkig is er iets aan deze angst te doen en kun je door het volgen van een opfriscursus autorijden van de onzekerheid afkomen. Het is de bedoeling dat je na een opfriscursus autorijden weer plezier in autorijden krijgt en zonder angst in de auto stapt.

Kennis van verkeer en autorijden

Tijdens een opfriscursus autorijden wordt je kennis van het verkeer en autorijden opgefrist. Bovendien leer je de juiste technieken en krijg je hulp om ‘gewoon’ weer in de auto te stappen en de drempels weg te nemen.

Leer beter zitten in je auto

Groot verschil met de rijlessen die je ooit eens afgelegd hebt is dat je destijds gereden hebt volgens de klassieke procedures. Tijdens een opfriscursus autorijden gaat het net even anders en wordt echt alles je opnieuw en tot in detail uitgelegd. Neem alleen al de zithouding, want die is in tachtig procent van alle gevallen niet goed. Alleen al door beter te zitten rijd je prettiger. Ook het beter benutten van de koppeling en het beter – lees: effectiever-  leren kijken in spiegels maken dat je ook weer met plezier in je auto stapt.

Professionals weten je op je gemak te stellen

Vooral kijken is belangrijk en tijdens de opfriscursus autorijden gaat dit met beduidend minder theater dan je tijdens je eerste rijlessen moest. Een rijschool die mensen begeleidt die rijangst hebben is een heel andere rijschool dan de rijschool waar je het examen gehaald hebt. De professionals zijn gewend om met mensen met rijangst te werken en weten dus precies hoe ze je op het gemak moeten stellen en weten vaak ook wel waar de angst door veroorzaakt wordt.

Door ziekte of na een traumatische ervaring

Dat rijangst ontstaat, kan veroorzaakt worden doordat je door ziekte heel lang niet in de auto gereden hebt of doordat je na een traumatische ervaring de auto niet meer in durft te stappen. Je weet bovendien niet precies meer hoe het allemaal werkt. In dergelijke gevallen is een opfriscursus dé oplossing. Het is dus helemaal niet vreemd of gek dat je rijangst hebt.

Weer controle over het voertuig en meer zelfvertrouwen

Tijdens een eerste gesprek worden de zaken besproken die jij als lastig of angstig ervaart als je de auto instapt. Ook kun je dan aangeven op welke situaties je graag extra wilt oefenen. Je bepaalt zelf hoeveel lessen je neemt. Nadat je een opfriscursus autorijden hebt afgelegd heb je weer controle over het voertuig, o weer en rijd je weer een stuk besluitvaardiger. Bovendien zit je weer met zelfvertrouwen achter het stuur en straal je dat ook weer echt uit. Je voelt je weer veiliger en bent ontspannen en hebt tijdens de opfriscursus autorijden beter leren kijken waardoor je ook beter kunt anticiperen op bepaalde situaties.

Tip: Laren Mazda dealer

Kreijne, dé Laren Mazda dealer, is al tientallen jaren Mazda specialist en sinds enige tijd ook je Suzuki en Mitsubishi dealer. Het is dus ook het adres waar je de spectaculaire nieuwe Mazda 3 koopt en waar je ook een uitgebreid aanbod van betrouwbare occasions vindt van tal van andere merken. Kreijne weet als geen ander het dorpse karakter te koppelen aan professionaliteit en is trots op het dealerschap van deze drie sterke merken auto’s.

De revolutionaire Mazda 3

Laren dealer Kreijne is buitengewoon trots op de nieuwe Mazda 3, die in januari van dit jaar gelanceerd werd en compleet vernieuwd is ten opzichte van zijn voorganger. De auto heeft een uniek design en maakt gebruik van revolutionaire technieken. De Mazda 3 zal in Nederland voornamelijk in de hatchback en sedan uitvoering op de markt komen.  De Mazda 3 geldt als het ultieme bewijs van het vakmanschap van Mazda. Uiteraard vind je ook de andere Mazda modellen als de Mazda 2, 6, CX-3, CX-5, MX5 en MX-5 RF in de showroom van de Mazda dealer Kreijne.

Kwaliteit staat altijd voorop

Aan kwalitatief goede occasions ook al geen gebrek bij Kreijne en met de gebruiksvriendelijke zoekfunctie heb je binnen een mum van tijd de voor jou perfecte occasions in beeld. Uiteraard worden ook gebruikte versies van andere merken als de Mazda, Mitsubishi en de Suzuki aangeboden. Bij je Laren Mazda dealer koop je ongeacht het merk altijd en kwalitatief goede gebruikte auto, want kwaliteit staat bij Kreijne altijd voorop.

Ook voor pechhulp en schadeherstel

Bij je betrouwbare Mazda dealer Laren maak je eenvoudig online een werkplaatsafspraak op de dag en het tijdstip dat het jou past en via Kreijne kun je ook een autoverzekering afsluiten. Kreijne is eveneens je adres als het gaat om schadeherstel, terwijl het familiebedrijf ook winterbandenservice en pechhulp aanbiedt. Ben je op zoek naar kwalitatief goede banden, kijk dan ook eens in de banden webshop die je Laren Mazda dealer je biedt. Ook hier geldt: je vindt er alleen banden van de beste kwaliteit en veilige banden. Kreijne wil namelijk dat iedereen elke dag opnieuw op de meest veilige manier en met een lach op het gezicht de weg op gaat.

Kreijne is een compleet autobedrijf

Kreijne maakte de afgelopen jaren een mooie groei door maar is toch vooral altijd zichzelf gebleven. Aan het dorpse karakter van het bedrijf zal nooit getornd worden. De Laren Mazda dealer helpt je ook als je besluit te kiezen voor private lease en adviseert je graag bij het maken van de voor jou beste keuze. Kreijne is simpelweg een compleet autobedrijf en dus veel meer dan een Mazda dealer alleen. De deskundige en ervaren medewerkers staan altijd voor je klaar voor eerlijk en deskundig advies. Meer weten? Check dan de website van Kreijne of volg dan het bedrijf via Facebook en het eigen YouTube kanaal. Daarnaast kun je ook altijd contact met hen opnemen. Ze zullen jou altijd passend advies geven zodat jij de juiste beslissing kunt maken.

Ramen laten tinten

Zoekt u naar een manier op uw ramen te laten tinten? Wilt u dit op een legale manier doen? Dit kan wellicht als een vreemde vraag klinken, maar hier zit een uitleg achter. Vroeger was het namelijk heel populair om ramen te blinderen, maar niet legaal. Dit komt omdat de bestuurder uit het raam moet kunnen kijken. Dit lukt niet wanneer de tintsterkte te sterk is. Gelukkig is hier tegenwoordig een handige oplossing voor. Ramen blinderen kan namelijk door autoraamfolie te gebruiken op de ramen aan de zijkant. Wanneer dit is gedaan kunt u uzelf verzekeren van enkele voordelen. Wilt u weten wat deze voordelen zijn van ramen tinten? Lees dan snel verder om uzelf hierover te informeren.

Meer privacy

Met ramen tinten verzekert u uzelf van meer privacy. Het kan soms vervelend zijn dat mensen inkijk hebben in uw auto. In een tijd waarin privacy wordt gezien als een primaire behoefte is het zeker geen gekke gedachte om uw ramen te blinderen. Wanneer u naar uw werk rijdt heeft u namelijk geen idee welke ogen en vooral hoeveel ogen er gericht zijn in uw auto. Dit kan een verontrustende gedachte zijn en dit kan dan ook worden voorkomen.

Waarom ramen

Bovenstaand staan er enkele redenen om uw ramen te laten tinten. Er zijn echter nog meer redenen om te kiezen voor autoraamfolie. Dit heeft namelijk ook een functionele waarde. Met geblindeerde ramen heeft u minder last van de zon. Hierdoor kunt u zich beter concentreren op het verkeer. Veel mensen onderschatten deze factor vaak. Om deze reden vinden er vaak ongelukken plaats. Een rustgevende gedachte kan dan ook zijn dat wanneer u met geblindeerde ramen rijdt u in het voordeel zit als u deel neemt aan het verkeer op de weg. Tevens is ramen tinten redelijk goedkoop en kan op elk moment worden gedaan.