Bescherm jezelf goed met motorkleding

Iedereen die wel eens motor heeft gereden, zal beamen dat motorkleding van groot belang is. Het beschermt je tegen kou en regen, maar ook tegen ernstige verwondingen als je valt met je motor. Omdat motorkleding speciaal gemaakt is om je huid te beschermen bij een harde val, moet je het absoluut dragen als je op de motor stapt. Natuurlijk kost het even om het aan en uit te trekken, maar je eigen veiligheid gaat boven alles. Om het jezelf gemakkelijker te maken, is het een goed idee om je motorkleding online te kopen.

Motorkleding is meer dan één pak

Motorkleding bestaat uit een aantal onderdelen. Je hebt natuurlijk de helm, die vanzelfsprekend misschien wel het belangrijkste van je hele outfit is. Die beschermt je hoofd namelijk tegen letsel. Verder heb je nog de handschoenen, de broek, de jas en de schoenen. De schoenen zorgen voor een goede grip op de voetsteunen en zorgen ervoor dat je bij een val je enkels niet breekt. De handschoenen moeten goed zitten, omdat je met je handen de controle over je motor moet houden. De broek en jas bieden je lichaam de meeste bescherming en spelen ook een grote rol in het op temperatuur houden van je lichaam onder verschillende weersomstandigheden.

Verschillende materialen

Motorkleding wordt van verschillende materialen gemaakt, met elk hun eigen voordelen. Leer is het meest gebruikte materiaal. Dit komt doordat leer ademend is, wat je in de zomer dus koel houdt. In de winter houdt leer je juist warm. Je hoeft dus maar één pak te kopen voor het hele jaar. Er is ook motorkleding van synthetisch materiaal zoals kevlar. Dit geeft minder bescherming dan leer, maar ademt wel nog beter. In de hoogzomer is kevlar dus zeker het overwegen waard. Alle typen motorkleding kun je gemakkelijk online kopen en dus ook weer terugsturen als het niet bevalt, waardoor je nooit meer een miskoop doet.

Bron: https://www.outlawracing.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published.