De voordelen en effecten van BMW Chiptuning

Bij een BMW chiptuning worden de prestaties en de performance van de motor in je auto geoptimaliseerd. Dit gebeurt op een volledig veilige en legale manier. Hierdoor kan jij genieten van een auto die veel fijner rijdt dan te voor. Wat zijn nu precies de voordelen van chiptuning bij een BMW en hoe gaat dit in zijn werk?

BMW chiptuning: betere prestaties

De meest voorkomende reden om een BMW chiptuning uit te voeren, is de verbetering in prestaties. Na de optimalisatie zal de auto meteen meer vermogen en trekkracht hebben. Hierdoor zal de topsnelheid van de auto omhoog gaan. Ook kan je de auto makkelijker optrekken. Door de optimalisatie wordt de motor namelijk krachtiger. Deze procedure wordt gedaan door middel van een software update. Er worden dus geen mechanische onderdelen van de auto aangepast.

Een BMW wordt door chiptuning zuiniger

Als je een dieselauto rijdt, heb je een extra voordeel bij chiptuning. Er is namelijk een grote kans dat jouw auto ook een stuk zuiniger wordt na de optimalisatie. Bij een BMW chiptuning met een dieselmotor wordt de motor door de aanpassingen in software een stuk efficiënter. De pedalen zullen sneller reageren waardoor je minder gas hoeft te geven. Hierdoor kan je een hoop besparen. Hoe groot dit effect zal zijn, ligt aan een aantal andere factoren. Jouw eigen rijstijl heeft hier bijvoorbeeld ook een grote invloed op. Benzineauto’s worden door chiptuning niet per se veel zuiniger, maar ze gaan er zeker ook niet op achteruit.

Optimalisatie op een veilige manier

Bij EQPerformance wordt chiptuning bij een BMW altijd op een veilige manier uitgevoerd. Bij chiptuning worden de prestaties van de motor verhoogd. Wanneer een auto geproduceerd wordt, zal de producent veiligheidsmarges aangeven en de auto standaard onder deze veiligheidsmarges instellen. Bij BMW chiptuning is het dus essentieel dat deze marges niet overschreden worden. Dit kan schadelijk zijn voor de auto en kan leiden tot gevaarlijke situaties. Daarom wordt de situatie van elke auto met zorg bekeken zodat het optimalisatieproces veilig uitgevoerd kan worden.

Snelle procedure

Wanneer je iets aan jouw BMW wilt laten doen, kan dit soms uren of zelfs dagen duren. Chiptuning van een BMW kan gelukkig redelijk snel gedaan worden. Wanneer je op de afspraak aankomt, wordt de optimalisering procedure eerst met jou doorgesproken. Het chiptuning duurt zelf dan ongeveer anderhalf uur. Je kan tijdens het optimaliseren dus gewoon even rustig blijven zitten. De werknemers gaan dan aan de slag met het downloaden van de software uit jouw auto. De instellingen in de software worden dan aangepast en dit wordt weer geladen in het systeem van de auto. Wanneer de BMW chiptuning klaar is, mag jij zelf de auto nog even testen. Als alles goed gaat, sta je binnen twee uur dus weer buiten met een auto die rijdt alsof deze gloednieuw is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.