Een kapotte auto wat kan je er nog mee?

Het hebben van een kapotte auto is heel vervelend. Vaak doet de auto het nog prima maar is het de APK keuring welke voor problemen zorgt. Oudere auto krijgen niet altijd het onderhoud dat eigenlijk nodig is wanneer de auto dan voor de APK keuring wordt aangeboden blijken er verschillende gebreken te zijn. Niet alleen technische gebreken maar ook slijtage onderdelen die gewoon vervangen moeten worden. Onderdelen zoals remschijven, schokdempers of een uitlaat. Veel oude auto’s hebben nog maar een beperkte dagwaarde en zijn deze investering niet meer waar. Natuurlijk kun je een auto altijd in leven houden de meeste oldtimer bezitters doen niet anders. Maar voor een daily drive is deze investering beter te spenderen aan een nieuwere jongere auto.

Auto naar de sloop dan maar?

Wanneer de auto echt kapot is door een lekke koppakking of misschien wel een vastlopende motor is de autosloperij zijn laatste rustplaats. Niet alleen kapotte auto’s belanden door schade of technische mankementen op de sloop. Soms is de auto gewoon weg opgereden. De kilometerstand en tal van kleine problemen maken dat het niet meer de moeite waard is om in de auto te investeren. Vaak is er cosmetisch ook genoeg mis met de auto. Het interieur en de stoelen zijn doorgezakt en de hemel laat los! De meeste auto’s die een leeftijd hebben bereikt van 18 t/m 20 jaar oud hebben deze gebreken. Heel normaal eigenlijk want hoe lang gaat uw bankstel mee? Vaak houden motoren het langer vol maar zijn het de kleine gebreken die de doorslag geven. Een elektrisch raam welke niet meer functioneert of die vervelende barst in de voorruit welke voor een APK keuring niet toelaatbaar is.

Wat gebeurde er met een sloopauto

In Nederland worden jaarlijks enkele honderdduizend voertuigen gedemonteerd. Dit zijn over het algemeen sloopauto die aan het einde van de technische levensduur zijn. Ook schade auto worden bewust door het autodemontage bedrijf ingekocht zodat de nog goede onderdelen kunnen worden aangeboden als tweedehands onderdeel. Het overgebleven autowrak wat voor bijna 100% uit oud ijzer bestaat kan worden hergebruikt.

Uw sloopauto online verkopen?

Uw sloopauto is altijd nog geld waard. Sommige onderdelen van de auto kunnen worden doorverkocht daarnaast bestaat de auto uit veel oud ijzer en en andere waardevolle materialen zoals koper maar ook aluminium. De meeste autodemontage bedrijven geven u graag nog een restwaarde vergoeding voor uw sloopauto. Soms hoeft de auto helemaal niet te worden gedemonteerd ook veel oudere auto worden geëxporteerd naar het buiteland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.