Elektrische fatbike: kenmerken en geschiedenis van uiterlijk

De geschiedenis van het verschijnen van een fat bike als een soort fiets vertelt ons dat dit transport een heel specifiek doel had – het werd gemaakt door boswachters en dorpelingen om zich over ruw terrein te verplaatsen in zeer moeilijke omstandigheden: vuil, sneeuw, ijs, zand, hoog gras of mos. Door de brede wielen van de fiets kun je bijna elk obstakel overwinnen, dus in het geval van een fat bike is de auto-analogie met een SUV waar. De keerzijde van de brede wielen, de massa van het frame en, als gevolg daarvan, de zwaartekracht van de fiets is dat men zich meer moet inspannen om hem voort te bewegen. De logische moderne oplossing was de installatie van een elektrische motor. De meest geavanceerde technische oplossingen impliceren het gebruik van vierwielaangedreven versies van elektrische fietsen van dit type, waarop liefhebbers echt moeilijk terrein overwinnen en ze gebruiken als cross-country voertuigen: ze laten de banden zakken op zachte ondergrond en sneeuw en pompen ze daarentegen op om bijvoorbeeld op een vlakke ondergrond te rijden.

Overzicht van elektrische fatbikes

Elektrische fietsen worden meestal onderverdeeld volgens de borden die traditioneel zijn voor tweewielige gadgets:

Batterij Kenmerken                                                                                                                                      Vermogen en soorten motor,                                                                                                          Soorten remsysteem,                                                                                                                                    Beheer.

Batterij. De accu van deze “grote olifant” wordt onder de stoel, op het frame of in de kofferbak gemonteerd. Omdat het vermogen en de capaciteit ook echt serieus moeten zijn, ontwikkelen sommige fabrikanten speciale frames die rekening houden met de optimale locatie van de batterij.                                                                                                                                               Optimaal kan een ontwerp worden genoemd waarbij de batterij direct op het frame wordt geplaatst. Dit betekent dat het zwaartepunt van de elektrische fiets zo laag mogelijk ligt en een stabielere rit op elke ondergrond mogelijk maakt. Lees bij aankoop het algoritme voor het verwijderen en installeren van de batterij om op te laden.                                                                 De accucapaciteit kan tientallen A / h bereiken, de minimumwaarde die voor zo’n “olifant” in acht moet worden genomen is 8-10 A / h. Dienovereenkomstig is het mogelijk om afstanden te overbruggen zonder gebruik te maken van spier tractie van 20 tot meer dan 100 kilometer. Tegelijkertijd kunt u, zelfs met een lege batterij, naar het dichtstbijzijnde stopcontact gaan, waar 5-6 uur opladen voldoende is om de reis voort te zetten.

Motor. Het motorvermogen varieert van 350 tot 5000 watt voor moderne gadgets. Vierwielaangedreven versies met twee 500-watt motorwielen zijn populair. Typen motoren die gebruikt worden: gear (voor licht gewicht en vermogen) en gearless (hoogste vermogen en bijna eindeloos te gebruiken bron). Als je het meest populaire type elektrische fat bike krijgt met een motorvermogen van 1000 W, dan kun je rekenen op een maximumsnelheid op asfalt tot 40-45 km/u, off-road – tot 30-35 km/u en de reisafstand op een enkele acculading is ongeveer 50-60 km.

Soorten remsysteem. De kracht van de fat bike laat dit gadget met geen andere opties voor remsystemen dan schijfremmen. Maar die worden onderverdeeld door het type aandrijving: mechanisch en hydraulisch. De mechanische zijn minder efficiënt, de hydraulische zijn ideaal, maar ze kosten meer.

Controle. De gadget wordt heel eenvoudig bestuurd – het is een gewone fiets, waarvan de snelheid afhangt van de rotatie van de hendel op het stuur, en het in- en uitschakelen van de motor hangt af van het indrukken van het pedaal. Meestal wordt op het stuur een minicomputer geïnstalleerd om het batterijvermogen en de snelheid te regelen, en hij kan ook worden uitgerust met een connector om extra gadgets op te laden. Bij het kopen van een fatbike is het aan te raden om direct voor de montage van de koplamp en achterreflector te zorgen.

Conclusie

Electro fatbikes zijn stijlvolle en in het oog springende gadgets die rijders over aanzienlijke afstanden kunnen vervoeren met hoge snelheden op vrijwel elk terrein. Dit is een van de weinige opties voor elektrische voertuigen en impliceert in eerste instantie actief wintergebruik. Talrijke video’s en recensies van eigenaren van elektrische fietsen stellen ons in staat te beoordelen dat de gadget wordt beschouwd en vaak wordt gebruikt als een volledige vervanging voor een auto of motorfiets.

Leave a Reply

Your email address will not be published.