Heeft u al een dakdrager voor deze winter?

De winter komt eraan en er gaan weer duizenden mensen op skivakantie. Het gebruik van een dakkoffer wordt langzamerhand onmisbaar. Zo zien we ook straks weer duizenden auto’s met een dakkoffer volgepropt met ski’s naar een skigebied gaan. Maar heeft u al een dakkoffer?

Dakdrager onmisbaar

Wanneer je op wintersport gaat is het erg onhandig om de ski’s in de auto te proppen. Misschien ken je het of kan je je het inbeelden, maar het is erg onhandig. Ook als je kinderen achterin de auto hebt zitten de kinderen soms tegen de ski’s aan. Wellicht kunt u zelfs niet meer naar achteren kijken in de auto omdat de ski’s in de weg zitten. Dit is de reden ook dat enorm veel mensen toch kiezen voor een dakkoffer.

Veiligheid

Gebruik je een dakkoffer wees dan uiterst voorzichtig! Doe de dakkoffer altijd goed op slot zo voorkom je dat de koffer open schiet op de snelweg. Kijk ook goed uit op een parkeerplaats als je de auto parkeert. Er zijn veel groepen mensen die bij deze plekken staan om te wachten totdat ze de dakkoffers en de inhoud kunnen stelen. Moet je je voorstellen dat je er bijna bent en dat opeens al je ski’s worden gestolen. Je hele vakantie is verknald en je zou er de hele vakantie spijt hebben.

Dakdragers voor elk type en model

Voor bijna elk type en model zijn er tegenwoordig dakdragers verkrijgbaar. Zo heb je dakdragers van Peugeot, Audi, BMW en nog veel meer merken. Dakdragers zijn tegenwoordig erg gebruiksvriendelijk. Zelfs consumenten die wat minder technisch zijn toveren binnen een uur hun dakdragers bovenop de auto.

Welke dakdrager is het beste?

Dit is de vraag waar iedereen antwoord op wil. Want als je iets koopt dan moet het gewoon goed zijn. Toch is deze vraag niet zomaar te beantwoorden. Gelukkig zijn er vele testen gedaan door meerdere bonden. Zo heeft de ANWB afgelopen jaar nog een uitbreid onderzoek gedaan naar de kwaliteit van dakdragers. Er is gekeken naar belangrijke criteria zoals: gebruikersgemak, invloed op het rijden, waterdichtheid en grootte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.