Hoe kies je de beste autoverzekering?

Autoverzekering

Het kopen van een auto is leuk maar vaak ook een heel gedoe. Er zijn aardig wat dingen die geregeld moeten worden voordat je er officieel mee de weg op kan.Toch is een nieuwe auto kopen vaak een hele leuke ervaring. Veel mensen hebben een voorkeur voor een merk en kiezen daarop hun auto uit. Terwijl een andere weer veel waarde hecht aan functionele aspecten. Denk aan schakel of automaat, 3 of 5 deurs en wat voor soort brandstof de auto nodig heeft. Dit zijn allemaal leuke dingen om over na te denken. 

Toch zijn er ook veel vervelende aspecten waar je liever niet te lang over nadenkt. De autoverzekering is hier zeker één van. Er is gelukkig veel informatie hierover te vinden op internet. Ook zijn er verschillende hulpmiddelen die jou op weg kunnen helpen. In dit artikel lees je over wat basisinformatie en de verschillende hulpmiddelen die je helpen bij het kiezen van een autoverzekeringen. 

Basis informatie

Je hebt verschillende soorten verzekeringen en jij moet er 1 kiezen bij jou past. Je hebt een WA, WA+ en allrisk verzekering die je kan afsluiten. WA autoverzekering staat voor Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering en is dus wettelijk verplicht. Je moet minimaal een WA verzekeringen hebben om de weg op te mogen. De meeste mensen kiezen een WA als ze een auto gaan kopen die 10 jaar of ouder is. De auto heeft een lagere restwaarde waardoor een nieuwe auto kopen vaak goedkoper is dan de verzekering. Deze verzekering autoverzekering dekt alleen schade aan andere. 

Een WA+ dekt meer aspecten dan een WA. Het dekt naast de schade aan andere ook schade die door andere worden aangericht. Dit kan een persoon zijn zoals diefstal en inbraak maar ook door bijvoorbeeld steenslag of storm. Mensen kiezen vaak voor een WA+ als de auto tussen de 6 en 10 jaar oud is. De auto heeft nog aardig wat waarde en is dus de moeite waard om goed te verzekeren. 

Een allrisk verzekering wordt vaak gekozen als een auto gloednieuw of t/m 6 jaar oud is. Dit is een hele brede verzekering en je bent voor vrijwel alles verzekerd. Een allrisk verzekering dekt schade aan andere, diefstal en inbraak, ruitschade, storm en brandschade, schade door eigen toedoen en vandalismeschade. 

Hulpmiddel voor het vinden van een gepaste autoverzekering

Er zijn verschillende hulpmiddelen die je kunnen helpen bij het uitkiezen van een passende verzekering. Je kan heel makkelijk via vergelijkingswebsites/autoverzekering simulatie bekijken welke autoverzekering het beste bij jou past. Bij het berekenen van een gepaste autoverzekering moet je een aantal dingen weken. Deze dingen zijn belangrijk als je een verzekering gaat afsluiten. Je moet denken aan de schadevrije jaren. Deze schadevrije jaren kun je vinden op je verzekeringspolis of vragen aan je huidige autoverzekeraar. Hiernaast moet je de meldcode weten, deze vind je op het kentekenbewijs. En als laatst is het handig om je oude verzekering alvast op te zeggen zodat je niet opgegeven moment dubbel betaald. 

Als laatste tip kan je altijd reviews lezen bij de verzekeraar waar je een verzekering wilt gaan afsluiten. Deze mensen hebben al ervaring gehad met het bedrijf en geven hun eerlijke mening. Hierdoor weet je of je een goede maatschappij hebt uitgekozen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.