Hoe ontdek je welke motohelm voor jou de beste pasvorm heeft?

Je hebt je motorrijbewijs gehaald of je bent nog aan het lessen. In ieder geval, je bent opzoek naar een motorhelm. Als je voor het eerst een helm koopt zal je tegen hoop aanlopen. Het is namelijk erg moeilijk voor een leek om te weten helm bij je past. Wil je glasvezel of composiet? Een vizier, pinlock, integraal of systeemhelm? Welke pasvorm past bij jou? Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Een helm is natuurlijk erg belangrijk, want naast dat het je leven kan redden bij een ongeluk, is het ook nog het enige wat tussen jou en de elementen zit. We zullen je daarom wat tips geven zodat jij makkelijker kan kiezen en snel kunt genieten van het motorrijden. Binnen deze blog houden we het even bij de pasvorm van de helm.

De pasvorm is misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van een helm. Iedereen heeft namelijk een andere hoofdvorm. Sommigen hebben een rond hoofd en anderen hebben daarentegen een ovaler hoofd. Deze pasvorm moet je als het ware vanaf boven zien, Is je hoofd dus wat langwerpiger van van je neus tot je achterhoofd of juist niet? Je kunt dit het beste ontdekken door een vriend of vriendin een foto te laten maken van bovenaf. Als je helm aanschaft is het verstandig om deze minimaal een half uurtje op te houden op deze manier zal je erachter komen of er drukpunten ontwikkelen, die je niet gelijk voelt na een aantal minuten.

Daarnaast is de pasvorm van je helm natuurlijk ook afhankelijk van de maat van je hoofd. Deze kun je meten met een meetlint. Dit lint kun je boven je wenkbrauwen houden tot het dikste gedeelte van je achterhoofd. Als je de helm op hebt moet deze niet te strak zitten, maar dus ook weer niet te los. Als hij ene beetje beweegt is het niet erg, maar de helm mag niet draaien. Het is aan te raden altijd naar een winkel te gaan als je een helm koopt, want dan kan je hem nog passen. Als je een helm daarentegen besteld heb je vaak een grote kans dat deze niet goed zit aangezien er zoveel factoren zijn die hier invloed op hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.