Langer plezier van je occasion

Een tweedehandsauto is een stuk goedkoper dan een nieuwe auto en daarom kiezen veel mensen hier dan ook voor. Daarnaast zijn occasions bij aankoop tegenwoordig van zeer goede kwaliteit. Het liefst wil je dan ook zo lang mogelijk met deze auto doen zonder dat je hier hoge kosten aanhebt. Hiervoor kan je natuurlijk de mooiste occasions aanschaffen, zoals de Mercedes Benz occasions, maar er zijn ook andere manieren waarop jij langer plezier hebt van je tweedehands auto. Auto’s gaan bovendien steeds langer mee, dus de aanschaf van een tweedehands auto wordt alleen maar interessanter. Maar wat kun je nou doen om te zorgen dat jij voor lange tijd gebruik kan maken van je tweedehands auto?

Onderhoud

Een tweedehandsauto heeft vanzelfsprekend vaker onderhoudsinspecties dan nieuwe auto’s. De kans dat iets versleten is neemt immers elk jaar weer toe. Door regelmatig naar de garage te gaan voor een onderhoudsbeurt voorkom je dat een kleine slijtage geen grotere problemen veroorzaakt. Daarnaast is het zeker bij een occasion verstandig om zelf ook het nodige aan checks uit te voeren, het liefst op regelmatige basis. Zo kan je zelf bij het tankstation controleren of de bandenspanning nog goed is en deze eventueel bijvullen. Hetzelfde geldt voor koelvloeistof en motorolie. Op internet kun je gemakkelijk vinden hoe je deze controleert en eventueel weer bijvult.

Rijstijl

Bij nieuwe auto’s geldt dat de rijstijl invloed heeft op levensduur, maar voor tweedehands auto’s geldt dit zeker ook nog! Je kunt namelijk door het aanpassen van je rijgedrag de levensduur van je occasion flink laten toenemen. Dit kan door bijvoorbeeld niet te hard op te trekken wanneer je motor nog koud is en niet onnodig heel hard te rijden. Ook door met het seizoen mee te rijden verleng je de levensduur van je auto. Dit betekent dat je in de winter, bij een langdurige temperatuur van minder dan 7 graden je zomerbanden vervangt in winterbanden. Wanneer het weer beter wordt, vervang je ze vervolgens weer naar zomerbanden. Zo houdt je je auto in goede conditie.

Merk

Het merk auto maakt ook nog een groot verschil. Zo hebben Ford occasions de laatste jaren een goede reputatie opgebouwd wat betreft de betrouwbaarheid en levensduur. Maar dit is natuurlijk geen garantie dat een auto van Ford, of een ander betrouwbaar merk, eindeloos meegaat. Het blijft natuurlijk per auto afhankelijk hoe lang deze mee gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.