Occasion auto kopen? Hier moet je op letten

Wil jij een nieuwe occasion auto kopen? Wij vertellen je waar je op moet letten.

De buitenkant van de auto

Aan de buitenkant van de auto kun je veel aflezen over de verdere staat van de auto. Daarom is het aan te raden dit goed na te lopen. Controleer altijd de naden van de deuren, achterklep en motorkap, omdat je hieraan vaak kunt zien of een auto schade heeft gehad. Lopen de naden niet gelijk? Dan kan je beter verder zoeken. Controleer daarnaast de banden en check of ze allemaal hetzelfde zijn. Staat de auto op slechte banden? Dan kan dat betekenen dat je iets van de prijs af kunt praten of kunt onderhandelen over nieuwe banden. Als laatste is het aan te raden om de auto op roest en lekkage te controleren. Roest is vrijwel altijd zichtbaar en lekkage kom je op het spoor door de auto te checken op vochtige plekken en muffe luchtjes.

De technische staat

De technische staat van een occasion is voor iemand die geen verstand heeft van auto’s vaak moeilijk te peilen. Daarom is het aan te raden om voor dit gedeelte iemand mee te nemen die dat wel heeft. Zo voorkom je dat je een auto koopt die goed lijkt te zijn, maar dat achteraf niet is. Het enige wat je kunt controleren als leek is of de motor van de auto warm is. Een warme motor kan duiden op startproblemen. Waarschijnlijk heeft de verkoper de auto voordat je langs kwam gestart en een poosje stationair laten lopen, zodat de auto soepel start als jij een proefrit wil maken. Een auto met een warme motor kan je het beste laten staan.

Het belang van tests uitvoeren

Om zeker te weten of alle onderdelen van de auto naar behoren werken is het aan te raden om een aantal tests uit te voeren. Test ten minste hoe de auto op de weg ligt door met een rustige gang het stuur los te laten en flink te remmen. Als de auto rechtdoor blijft gaan hoef je je geen zorgen te maken over de wegligging. Trekt de auto opzij naar één kant, dan kan dat een indicatie van een slechte weglegging zijn, mogelijk veroorzaakt door vroegere schade of andere problemen. Naast de wegligging is het aan te raden om te controleren of de remmen en de koppeling goed werken en niet versleten zijn. Op internet kun je meer informatie vinden over hoe je deze onderdelen het beste kunt testen.

Een occasion kopen bij een ervaren en erkende auto dealer in Emmen

Wil jij zeker weten dat jouw nieuwe occasion auto in goede staat is en dat je geen kat in de zak koopt? Dan is het aan te raden jouw occasion altijd te kopen bij een ervaren en erkende auto dealer. Een auto dealer in Emmen of een andere plaats bij jou in de buurt met een BOVAG certificering verkoopt alleen occasions die aan hoge kwaliteitseisen voldoen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van de auto. Dat betekent niet dat je de auto niet na hoeft te lopen, maar het zorgt er wel voor dat de kans groter is dat de auto in orde is. En mocht er toch iets mis zijn, dan heb je garantie op jouw occasion. Zo hoef jij je geen zorgen te maken en kan je veilig de weg op.

Leave a Reply

Your email address will not be published.