Opfriscursus autorijden

Het komt veel meer voor dan je denkt. Mensen hebben weliswaar hun rijbewijs maar rijden niet of nooit meer in de auto. De onzekerheid, de angst om te rijden is te groot of je rijdt autorijden gewoon helemaal niet leuk meer. Gelukkig is er iets aan deze angst te doen en kun je door het volgen van een opfriscursus autorijden van de onzekerheid afkomen. Het is de bedoeling dat je na een opfriscursus autorijden weer plezier in autorijden krijgt en zonder angst in de auto stapt.

Kennis van verkeer en autorijden

Tijdens een opfriscursus autorijden wordt je kennis van het verkeer en autorijden opgefrist. Bovendien leer je de juiste technieken en krijg je hulp om ‘gewoon’ weer in de auto te stappen en de drempels weg te nemen.

Leer beter zitten in je auto

Groot verschil met de rijlessen die je ooit eens afgelegd hebt is dat je destijds gereden hebt volgens de klassieke procedures. Tijdens een opfriscursus autorijden gaat het net even anders en wordt echt alles je opnieuw en tot in detail uitgelegd. Neem alleen al de zithouding, want die is in tachtig procent van alle gevallen niet goed. Alleen al door beter te zitten rijd je prettiger. Ook het beter benutten van de koppeling en het beter – lees: effectiever-  leren kijken in spiegels maken dat je ook weer met plezier in je auto stapt.

Professionals weten je op je gemak te stellen

Vooral kijken is belangrijk en tijdens de opfriscursus autorijden gaat dit met beduidend minder theater dan je tijdens je eerste rijlessen moest. Een rijschool die mensen begeleidt die rijangst hebben is een heel andere rijschool dan de rijschool waar je het examen gehaald hebt. De professionals zijn gewend om met mensen met rijangst te werken en weten dus precies hoe ze je op het gemak moeten stellen en weten vaak ook wel waar de angst door veroorzaakt wordt.

Door ziekte of na een traumatische ervaring

Dat rijangst ontstaat, kan veroorzaakt worden doordat je door ziekte heel lang niet in de auto gereden hebt of doordat je na een traumatische ervaring de auto niet meer in durft te stappen. Je weet bovendien niet precies meer hoe het allemaal werkt. In dergelijke gevallen is een opfriscursus dé oplossing. Het is dus helemaal niet vreemd of gek dat je rijangst hebt.

Weer controle over het voertuig en meer zelfvertrouwen

Tijdens een eerste gesprek worden de zaken besproken die jij als lastig of angstig ervaart als je de auto instapt. Ook kun je dan aangeven op welke situaties je graag extra wilt oefenen. Je bepaalt zelf hoeveel lessen je neemt. Nadat je een opfriscursus autorijden hebt afgelegd heb je weer controle over het voertuig, o weer en rijd je weer een stuk besluitvaardiger. Bovendien zit je weer met zelfvertrouwen achter het stuur en straal je dat ook weer echt uit. Je voelt je weer veiliger en bent ontspannen en hebt tijdens de opfriscursus autorijden beter leren kijken waardoor je ook beter kunt anticiperen op bepaalde situaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.