Ruitschade oplossen zonder hoge kosten

Ruitschade kan eigenlijk altijd de kop opsteken. In het merendeel van de gevallen wordt de schade aan de voorruit aangericht door steenslag, maar wat bijvoorbeeld ook te denken van vandalisme? Feit is in ieder geval dat schade aan één van de ruiten van een auto altijd vervelend is en bovendien veel geld kan kosten om te laten herstellen. Dat u niet altijd de portefeuille wijd open hoeft te trekken zal evenwel duidelijk worden op deze pagina. Autoglas Concurrent beschikken immers over een prijs-kwaliteit zeer interessante oplossing voor alle schade aan uw autoruiten.

Waarom is ruitschade zo vervelend?

Ruitschade aan de voorruit is vervelend vanwege verschillende redenen. In eerste instantie omdat het de uitstraling van uw auto aanzienlijk kan beïnvloeden. Dat is echter niet alles, want het kan ook zorgen voor een minder goed zicht op de weg. Stelt u zich bijvoorbeeld eens voor dat het zonlicht weerkaatst in een sterretje en u even verblindt. Een dergelijk voorval duurt misschien slechts enkele seconden, maar kan wel reeds voldoende zijn om een ernstig ongeval te veroorzaken. Heeft u met andere woorden te maken met ruitschade en bevindt deze zich in de voorruit? In dat geval is het altijd aan te raden om deze te laten herstellen.

Het verschijnen van een sterretje in de voorruit

Wanneer er sprake is van schade aan de voorruit van een auto zal dit waarschijnlijk in de vorm van een sterretje zijn. Dat is niet het geval wanneer er schade optreedt aan de zij- of achterruiten van een auto. Deze spatten immers gewoon in ontelbare stukjes uit elkaar. Hoe komt het dan precies dat ruitschade aan de voorruit zich uit in de vorm van een sterretje? Zeer eenvoudig. Dat heeft alles te maken met het feit dat de voorruit van een auto bestaat uit gelaagd glas.

Gelaagd glas is glas dat bestaat uit twee glaslagen. Tussen deze beide glaslagen in is er een laag PVB folie terug te vinden. Deze folie heeft als functie om het glas bij breuk samen te houden. Bovendien beschikt gelaagd glas over een veel grotere sterkte in vergelijking met standaard glas waaruit een autoruit kan bestaan. Dit komt omdat het glas tijdens de productie zeer snel wordt verhit om vervolgens langzaam af te koelen. Op deze manier ontstaat een sublieme sterkte die nog meer veiligheid garandeert voor de inzittenden van het voertuig.

Ruitschade reden voor afkeuring apk

Er zijn heel veel verschillende goede redenen aan te halen waarom u er goed aan doet om ruitschade zo snel mogelijk te laten verhelpen. Naast het feit dat het er niet uitziet en bovendien ook nog eens zeer gevaarlijk kan zijn, is het bovendien ook zo dat het voertuig vanwege ruitschade kan worden afgekeurd voor de apk. Dit is niet altijd het geval. In principe wordt een auto bij schade aan één van de ruiten uitsluitend afgekeurd wanneer de ruitschade is terug te vinden in de voorruit van het voertuig. Bovendien is ook de exacte plaats van de schade bepalend voor het feit of de auto wordt afgekeurd of niet. Is de ruitschade in het gezichtsveld van de bestuurder terug te vinden? In dat geval zorgt dat altijd voor een afkeuring voor de apk. Bevindt de ruitschade zich in één van de uithoeken van de voorruit? Dan hoeft deze niet noodzakelijk voor afkeuring te zorgen.

Ruitschade oplossen tegen een scherpe prijs

Na het lezen van bovenstaande is de kans bijzonder groot dat u bij ruitschade deze zo snel mogelijk zult willen oplossen. Veel mensen vrezen dat de prijs dat hiervoor in rekening wordt gebracht wel eens roet in het eten kan gooien. Dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn, in tegendeel. Wist u bijvoorbeeld dat er een verschil bestaat tussen een originele autoruit met merklogo en een exemplaar dat is bestemd voor de after market? In principe betreft het hier twee precies dezelfde autoruiten, maar de originele autoruit is voorzien van een merklogo en het after market exemplaar niet. Dit eenvoudige merklogo zorgt er voor dat de autoruit in kwestie in eerste instantie alleen door een merkdealer mag worden verkocht en dat stuwt het kostenplaatje aanzienlijk de hoogte in. Heeft u te maken met ruitschade en wilt u deze op voordelige wijze laten verhelpen? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om gebruik te maken van een after market autoruit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.