Tips om te besparen om je autoverzekering

Hoe bespaar je op je autoverzekering

Iedereen met een auto moet verplicht een autoverzekering afsluiten. Dit is wettelijk verplicht en je moet minimaal WA verzekerd zijn. Veel mensen kiezen voor de goedkoopste autoverzekering. Maar dit betekent niet dat dit de juiste verzekering voor jou is. Met de juiste autoverzekering kan je best veel besparen! Daarom is het belangrijk om goed te kijken welke verzekering het beste bij jou past. Je kan al snel zo’n 100 euro besparen. Met websites zoals autoverzekeringen vergelijken kan je verschillende verzekeringen vergelijken zodat je optimaal kunt besparen. Dit is een heel handig en makkelijk systeem en kost totaal geen moeite. In dit artikel lees je een aantal tips hoe je kan besparen op je autoverzekering. 

Schades zelf betalen

Heb je schade gereden maar valt de schade eigenlijk wel mee? Kies er dan voor om deze uit eigen zak te betalen. De meeste verzekeraars werken met het bonus-malussysteem. Dit systeem werkt met auto schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe lager de claimkorting wordt het volgende jaar. In dit systeem ga je al heel snel een aantal tredes naar beneden waardoor je weer meer moet betalen. Er wordt namelijk geen rekening gehouden met hoe groot de schade is die je hebt gereden. Het is daarom vaak voordeliger om de kleine schades niet te melden. Door de no-claim korting zorg je ervoor dat het betaalde bedrag voor de schade makkelijk wordt terugverdient. 

Juiste dekking kiezen

Verzekeringsmaatschappijen bieden verschillende dekkingen aan zoals WA, beperkt casco en allrisk. Hoe uitgebreider de dekking hoe meer geld je moet betalen. Daarom is het belangrijk om de juiste te kiezen. Lang niet iedereen heeft een allrisk verzekering nodig. Een WA verzekering is eigenlijk alleen maar handig om te nemen als de restwaarde van je auto niet zo hoog is. Bij deze verzekering ben je alleen verzekerd voor schade aan derden. Bij een beperkt casco ben je verzekerd voor diefstal, ruitschade, brandschade en schade aan derden. En een allrisk verzekeren spreekt voor zich!

Vergelijkingswebsites

Er zijn heel veel verschillende aanbieders van verzekeringen. Hierdoor wordt het moeilijk om de juiste te kiezen. Vooral als je er helemaal geen verstand van hebt. Zoals al eerder vermeldt in de intro moet je een verzekering kiezen die bij jou past. Met een vergelijkingswebsite kan je de verzekeringen vergelijken van allemaal verschillende aanbieders. Je kan ze vergelijken op de prijs maar ook op de kwaliteit. Je autoverzekering berekenen is voor iedereen makkelijk te gebruiken. Je vult je kenteken, postcode en geboortedatum in. Hierna moet je jouw schadevrije jaren invullen, de dekking die jij wilt en hoeveel kilometers je ongeveer per jaar wilt gaan rijden. Als je dit allemaal ingevuld hebt krijg je een overzicht van de premies en kwaliteit van de polisvoorwaarde. Meestal wordt er gelijk aangegeven welke de beste keuze is voor jou. Als allerlaatste moet je nog aangeven of je een aanvullende verzekering nodig hebt.

Als dit allemaal is ingevuld en je hebt de juiste verzekering gevonden is het heel makkelijk om deze online af te sluiten. Na het afsluiten kan je gelijk verzekert de weg op. Bedenk wel dat je jouw oude verzekering moet opzeggen. Hierdoor voorkom je dat je betaald voor 2 verzekeringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.