Tips voor het verkopen van je schade auto

Er zijn verschillende redenen waarom jij je schadeauto wilt verkopen. Vaker is het niet meer aantrekkelijk om de auto te laten repareren omdat de kosten nou heel hoog zullen oplopen. Een schadeauto is als particulier heel moeilijk tegen een gunstige prijs van de hand te krijgen. Je zult dus heel goed gebruik kunnen maken van de onderstaande tips:

  1. Kijk of je de auto kan verkopen aan een schadeherstelbedrijf. Deze kunnen tegen een veel lagere prijs de schade aan een auto herstellen waardoor het voor hen wel heel aantrekkelijk is je schadeauto te herstelleen en vervolgens door te verkopen. Probeer dus ook altijd een offerte binnen te krijgen van een aantal bedrijven en kijk waar je het voordeligst uitvalt.
  2. Probeer de auto online te verkopen. Dit is misschien wel de snelste manier om je schadeauto kwijt te raken. Omdat je er ook een groot aantal belangstellenden zult hebben kan je zeker dus een goede prijs voor je schadeauto krijgen. Een schadeauto verkopen wordt op deze manier wel heel aantrekkelijk.
  3. Probeer het kwijt te raken aan een sloperij. Elke auto heeft nou eenmaal nog onderdelen die wel gebruikt kunnen worden. Het voordeel bij een schadeauto is dat de auto vaker technisch dus helemaal in orden is terwijl bij een oude auto die gesloopt dient te worden die ook vaker technisch is afgeschreven.

Een schadeauto verkopen zal je dus wel veel geld kunnen opleveren als je bovenstaande tips opvolgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.