Veilig motorrijden doe je met de juiste uitrusting

Veilig motorrijden start met het op orde maken van je eigen motorkleding. Bij ongeval een of slecht weer moet je namelijk voldoende beschermd zijn. Daarbij maakt het in eerste instantie niet zoveel uit of Shoei GT Air 2 motorhelm draagt of een ander type motorhelm. Het gaat erom dat het veilig is. We bespreken in dit artikel even de belangrijkste punten omtrent motorkleding.

Motorhelm kiezen

Voor de motorhelm bestaan europese normen waaraan voldaan moet worden. Daarbij gaat het naast de veiligheid ook erom dat de helm goed op het hoofd past. Niet alle merken zijn geschikt voor jouw. De pasvorm moet bij het kopen van de helm leidend zijn en pas daarna het design van de helm of bijbehorende kleuren. Daarbij wil de prijs niet altijd zeggen dat het ook een betere kwaliteit en pasvorm heeft. Dit kan hem ook in het design zitten. Laat je daarom bij het kopen van een motorhelm vooral adviseren over de juiste pasvorm.

De juiste handschoenen

Net zoals bij helmen moet ook de handschoen goed rondom de hand passen. Met de hand worden namelijk de belangrijkste handelingen uitgevoerd. Let hierbij wel op dat je handschoenen voor zowel de zomer als de winter neemt. In de winter een motor besturen met koude is namelijk nooit een goed idee.

Motorlaarzen

Het onderbeen is een van de meest kwetsbare plekken van een motorrijder. Bij een val zal dit lichaamsdeel namelijk als eerste contact maken met de grond. Daarbij kun je ook tegen de uitlaat terecht komen, waardoor de gevolgen nog wat heftiger kunnen worden. Bij het nemen van een stevige laars kan dit probleem al gemakkelijk worden omzeild en zal je dit voor de rest van je leven dankbaar zijn.

Het motorpak

Zoals de handen, benen en het hoofd beschermd moeten worden geldt, dit uiteraard ook voor de rest van het lichaam. Hiervoor is het motorpak van belang. Laad je niet verleiden om een korte broek aan te doen, zelfs als je maar een kleine rit hoeft te maken. Draag dan in ieder geval een lange broek en jack. Voor de langere afstanden is het belangrijk om een pak te hebben. Bij voorkeur een van leer, deze geven over het algemeen de beste bescherming.

Leave a Reply

Your email address will not be published.