Verschillende manieren om een auto aan te schaffen

Lening voor een auto

Meeste Nederlanders houden van fietsen. Ze hebben van jongs af aan een fiets gekregen om van A naar B te komen. Maar hoe ouder je wordt hoe fijner het is om toch in het bezit te zijn van een auto. Om bijvoorbeeld naar je werk te gaan. Of wanneer je een kind krijgt hem of haar naar school te brengen. Een auto hebben is gewoon super handig en wordt steeds meer gezien als een vereiste. Toch is het voor sommige mensen best lastig om een auto aan te schaffen. Simpelweg omdat ze niet genoeg geld kunnen sparen om deze in 1 keer te kopen. In dit artikel lees je over de verschillende mogelijkheden om een auto te kopen. 

Sparen 

Als eerst natuurlijk gewoonweg sparen! Alleen niet voor iedereen is dit een goede oplossing. Sparen is voor veel mensen heel moeilijk. Vooral als je inkomen bijna evenredig is als je uitgavenpatroon. Toch is sparen het makkelijkst omdat de auto gelijk van jou is. Je moet bij de aanschaf van een auto wel bedenken dat je geld overhoudt. Je moet natuurlijk wel nog geld hebben om boodschappen van te doen. Hiernaast moet er na de aanschaf van de auto ook de wegenbelasting en de autoverzekering betaald worden. Maar als dit allemaal is geregeld kan je wel gelijk de weg op!

Lening 

Naast het sparen voor een auto heb je ook de mogelijkheid voor een autolening. Met een auto lening leen je geld om een auto te financieren. Dit bedrag is meestal tussen de 2500 en 75 000 euro, dit ligt natuurlijk aan jou inkomen. Deze lening sluit je vaak af bij de bank. Hierdoor passeer je de auto dealer. Je bespreekt met de bank hoeveel je wilt lenen voor het aanschaffen van een auto. Nadat het geleende bedrag is vastgesteld ontvang je in 1 klap het geld op jouw rekening. Na ontvangst kan je gaan kijken naar een geschikte auto. Voordat je deze lening afsluit bepaal je in hoeveel maanden je deze lening wilt afbetalen. Hierdoor weet je van te voren hoeveel je per maand betaald aan het aflossen van de lening. Bedenk wel dat je over elke lening een x aantal rente betaald. Deze lening wordt ook wel een autokrediet genoemd. 

Leasen

Als laatste mogelijkheid zou je een privĂ© auto kunnen leasen. Dit wordt ook wel private lease genoemd. Ook dit kan je zien als een soort lening. Je hebt heel veel mogelijkheden bij het leasen van een auto. In de meeste gevallen is de auto eigendom van de leasemaatschappij. Hierdoor moet je na de looptijd de auto weer inleveren. Maar je kan er ook voor kiezen om de auto over te kopen aan het einde van de looptijd. Dit ligt wel af van het contract wat je van te voren afsluit met de leasemaatschappij. Ook hier betaal je een vast bedrag per maand. Deze bepaal je aan het begin van de leaseperiode. Meestal spreek af hoeveel kilometers je per jaar rijdt. En aan de hand daarvan komt een bedrag per maand naar voren. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.