Vervang uw ruitenwissers op tijd

Goed zicht is belangrijk

Helaas gebeuren er ieder jaar weer veel te veel verkeersongevallen. Hiervoor zijn meerdere oorzaken aan te wijzen. Erg belangrijk voor een goede verkeersveiligheid is het hebben van goed zicht. Wisserbladen spelen hierbij een grote rol. Wanneer de ruitenwissers de ramen niet goed schoon of droog maken, kan dit de kans op een ongeluk vergroten. Mensen vergeten nogal eens dat ruitenwisserbladen aan slijtage onderhevig zijn.

Vervang de ruitenwisserbladen op tijd

Om te zorgen voor een goed zicht tijdens het autorijden, is het noodzakelijk dat de ruitenwisserbladen op tijd worden vervangen. Zeker in de winter slijten de wisserbladen enorm. Ijs is echt een aanslag op de ruitenwissers. Ook in de zomer gaat de slijtage door. Na een warme zomer zijn veel wisserbladen enigszins uitgedroogd. Toch is het noodzakelijke dat de ruitenwisserbladen, tijdens alle weersomstandigheden, hun werk streeploos blijven verrichten. Vergeet daarom niet om op tijd uw wisserbladen te vervangen.

Wanneer de ruitenwisserbladen vervangen

Wellicht wilt u graag bijdragen aan een grotere verkeersveiligheid en rijdt u ook zelf graag op een veilige manier door de stad en over de snelweg. Wanneer u zich afvraagt hoe u kunt weten wanneer de ruitenwisserbladen aan vervanging toe zijn, kunt u letten op de volgende aandachtspunten:

  • Er komen strepen op de ruit van uw auto.
  • De ruitenwisserbladen laten een waas achter op uw raam.
  • De wislip laat los.
  • U merkt dat de wisserbladen een vreemd geluid maken.
  • Hoe vaak moet u de wisserbladen vervangen

Er is geen algemene regel te stellen wanneer het gaat om de frequentie van het vervangen van ruitenwisserbladen. De slijtage is ook afhankelijk van het feit of u de auto veel of weinig gebruikt. Toch gaat de slijtage ook door als het voertuig stil staat. Door hitte, koude en Uv-straling worden ze minder flexibel. Eens per jaar vervangen is een uitstekende regel.

Koop ruitenwissers op: ruitenwissers-kopen.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.