Waarom is het handig om banden reparatie spray te kopen?

Het is altijd handig om banden reparatie spray in huis te hebben of in je eerste hulp doos voor als je onderweg bent. Het kan iedereen overkomen en op het meest vervelende moment: een lekke band tijdens het wielrennen, scooter rijden, mountainbiken of autorijden. Met banden reparatie spray is het geen probleem meer als je band onderweg lek gaat. Het maakt niet uit of je onderweg bent met de scooter, auto, bus of fiets. De reparatie spray sluit je aan op het ventiel van je band en binnen een minuut is je lekke band gerepareerd en zit hij weer vol met lucht. Het zit in een spuitbus die een schuim als vloeistof in de lekke band spuit en op deze manier het lek dicht en de band vol pompt met lucht.

Hoe gebruik je banden reparatie spray?

Om te beginnen moet je het voorwerp verwijderen dat het lek heeft veroorzaakt. Je schudt de spray goed voor gebruik en je moet zorgen dat deze boven een bepaalde temperatuur is. Je kan de spray niet gebruiken als de spuitbus minder dan 3 graden Celsius is. Op dat moment moet je de spuitbus eerst met de hand verwarmen. Je schroeft het verbindingsstuk van het ventiel van de band en verwijder de beschermkap van de drukknop. Tijdens het gebruik hou je de spuitbus rechtop en spuit je tot de band weer op de juiste spanning is. Hierna ga je weer zo snel mogelijk rijden zodat het product zich binnen je band kan verspreiden en kan stollen. Hierna breng je je band zo snel mogelijk weer op de gebruikelijke spanning en hiervoor haal je eerst het drijfgas via het ventiel uit de band. Daarna laat je de band zo snel mogelijk repareren. Hierbij moet je oppassen voor resten brandbaar drijfgas die zich in je band kunnen bevinden. Je kan banden reparatie spray niet gebruiken bij grote gaten of scheuren, lekken aan de zijkant van je band of bij een beschadiging aan de rand van de velg.

Wat moet je nog meer weten over banden reparatie spray?

Het is belangrijk dat je altijd een noodoplossing bij de hand hebt voor het geval je een lekke band hebt. Als je geen reservewiel of banden reparatie set hebt dan is banden reparatie spray een goede noodoplossing. Dit dichtingsmiddel zit in een spuitbus die je gemakkelijk kan meenemen of opbergen, afhankelijk van de grootte die je uitkiest. Het is heel gemakkelijk in gebruik en na het gebruik kan je ongeveer 10 kilometer rijden op een maximale snelheid van 40 km per uur. Een spuitbus is genoeg om een band te dichten. Let erop dat je wel een bandenpomp of compressor nodig hebt om na gebruik je band op de juiste spanning te brengen na het inbrengen van de spray. Je kan banden reparatie spray gemakkelijk aanschaffen bij een online webshop, zoals via https://oliesmeermiddelen.nl/. Even een zoekrondje op Google en je komt vele webshops tegen die banden reparatie spray verkopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.