Wanneer kies je voor accu revisie?

Wie in bezit is van een elektrische fiets, weet ook dat je niet ver komt zonder een goede accu. Na een poos verliest de accu van de fiets echter helaas zijn kracht. Je gaat merken dat je minder lang doet met de accu en dat je hem vaker moet opladen. In zo’n situatie kun je overwegen om de accu te laten reviseren. Maar wat is revisie eigenlijk, en wanneer moet je daarvoor kiezen?

Wanneer niet kiezen voor revisie?

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen of revisie nodig is. Het reviseren van je accu klinkt natuurlijk als een geweldige oplossing, maar dit is niet altijd de juiste stap. Het kan namelijk zo zijn dat het probleem zich niet bij de accu bevindt, maar bij bijvoorbeeld de oplader. Zorg er dus altijd voor dat je zeker weet dat het daar niet aan ligt, voordat je geld uitgeeft aan iets wat niet had gehoeven. Ook als er iets elektronisch mis is met de accu kun je fiets accu revisie beter achterwege laten.

Wanneer wel kiezen voor revisie?

Wanneer kies je er dan wel voor om je accu te laten reviseren? Eigenlijk is het vrij simpel. Merk je achteruitgang in de accuduur, valt de accu misschien spontaan uit of duurt het erg lang om de accu op te laden? Heb je daarnaast vastgesteld dat het probleem zich niet bevindt bij, bijvoorbeeld, de acculader? Dan kun je kiezen voor revisie. Als er geen nieuwe exemplaren van jouw accu meer gemaakt, is revisie eigenlijk de enige juiste optie.

Wat is revisie?

Leuk en aardig, fiets accu reviseren, maar wat houdt het eigenlijk in? Als je een accu laat reviseren hergebruik je de oude accu. In plaats van dat je honderden euro’s neerlegt voor een nieuwe accu, leg je vaak een paar honderd euro minder neer. Daarnaast ben je milieuvriendelijker bezig. Onderdelen als de behuizing worden niet weggegooid maar hergebruikt. Enkel de cellen in de accu worden vervangen. De nieuwe cellen die in de accu geplaatst worden zijn altijd minstens zo krachtig als de vorige. Als het mogelijk is, worden er – indien gewenst – zelfs accucellen geplaatst die nog krachtiger zijn dan dat. Op die manier kun je met de gereviseerde accu nog langer rijden dan wat je voorheen gewend was.

Leave a Reply

Your email address will not be published.