Wat Is Carstyling En Wat Zijn De Trends Voor 2018

Regelmatig zie je op televisie, zowel Nederlandse of Amerikaanse programma’s voorbijkomen waarbij gesproeken wordt over Carstyling.

Vaak laten deze programma’s een volledige make over van een auto zien. Dikwijls wordt een oude wagen gepimpt tot een opvallend nieuwe verschijning.

Carstyling mag zich verheugen op een stijgende belangstelling.

Vaak wordt onder het ‘stylen’ verstaan dat de auto een sportiever uiterlijk krijgt of er opvallender uit komt te zien.

Vooral bij jongeren wordt deze belangstelling voor een gepimpte wagen aangewakkerd door populaire programma’s zoals “Pimp My Ride” en de succesvolle film reeks “Fast and Furious”.

Het tunen van een keer heeft als doel de prestaties van de wagen omhoog te schroeven.

Je auto pimpen kan op verschillende manieren. Dat kan onder de motorkap (het tunen) maar ook aan de buitenkant.

 

Manieren Waarop Je Kunt Carstylen

Je kunt denken aan relatief kleine aanpassingen die je als je handig bent zelf kunt doen. Bijvoorbeeld het aanbrengen een wind splitter aan de voorkant van je auto of bredere bumpers (inclusief side skirts, side spoilers aan de zijkant van je pronkstuk). Je kunt ook bijvoorbeeld je ramen een donkerder uiterlijk laten geven om enerzijds jezelf beter tegen de zon te beschermen en anderzijds je wagen een spannender voorkomen te geven.

 

Natuurlijk kun je ook aan groter klussen beginnen. Dit is voor de handige bestuurders onder ons. Voor autoliefhebbers die er plezier in hebben zelf de handen vuil te maken! Vaak worden echter grotere aanpassingen uitbesteed aan bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in carstyling. Bij grotere klussen kun je denken aan het aanbrengen van een bodykit. Een bodykit kan bestaan uit voorbumperafstemming, sideskirts, deurverbredingsets, wielkasten, achterbumpers, eigenlijk te veel om op te noemen.

 

Vaak is het te besteden budget de enige beperking die er is als het gaat om carstyling.

 

Trends Voor 2018

 

Enkele van de trends die we voor 2018 mogen verwachten en die deels komen overwaaien uit de VS.

 

  • Wraps: Vooruitgang in de materialen en methoden voor het aanbrengen van de wraps maken het in sommige gevallen moeilijk om het verschil tussen verf en wraps te zien. De hoogglansafwerking op sommige wraps die je in Europa ziet is ronduit indrukwekkend. Een bijkomend voordeel is dat een wrap over het algemeen ongeveer de helft van de prijs van bedraagt van een volledige respray.
  • Brede bodykits: Wide-body auto’s komen letterlijk in alle soorten en maten. Je kunt zelfs een brede carrosseriekit laten maken die past bij je wagen, een universele set online kopen en deze laten aanbrengen. Hier vind je goedkope doch kwalitatieve body kits voor o.a. Mercedes, BMW en Volkswagen.
  • Luchtvering: Auto’s op luchtvering zijn al een paar jaar immens populair. Maar de prijzen blijven verder dalen. Een investering hierin wordt steeds beter betaalbaar.

 

  • Neon: Neon onder of op de auto’s zou wel eens terug kunnen komen.

 

Al met al maakt de carstyling wereld interessante tijden mee. De fantasie (en het eerdergenoemde beschikbare budget) lijkt de enige beperkende factor als het gaat om het pimpen van je wagen.

Een goed adresje waar je tegen zeer scherpe prijzen carstyling producten kunt aanschaffen is Carstyle.nl. In 2018 de nummer 1 Auto Styling & Tuning Accessoires Webshop.

Adres: Parijsboulevard 225, 6135 LJ Sittard, Nederland

Telefoon: +31 46 436 2744

 

Boven de 50 Euro bestelling heb je al gratis verzending.

Leave a Reply

Your email address will not be published.