Wil je ook een motor importeren?

Dit kan op verschillende redenen zijn. Bijvoorbeeld; het model is niet verkrijgbaar in Nederland of je wilt geld besparen. Het importeren van een motor is ontzettend interessant. Het maakt niet uit om wat voor reden je dit wilt doen. Het kan je veel geld besparen en dat is interessant.

Hoe werkt het en waar loop je allemaal tegen aan? Het is een stuk gemakkelijker en voordeliger dan je misschien wel zou denken. Het is afhankelijk van of je de motor van binnen of buiten de EU wilt importeren. Als je op zoek gaat naar een motor in het buitenland is het verstandig om eerst te kijken of deze in Europa verkrijgbaar is. Indien dit het geval is kun je fiks geld besparen. Kijk bijvoorbeeld eens in Duitsland of Belgiƫ.

Land van herkomst

Het is logisch dat je een hoop motors vindt in het land van herkomst. Bijvoorbeeld Harley Davidson in Amerika en BMW in Duitsland. Er zijn grote verschillen tussen het importeren van een motor binnen of buiten de EU. We hebben het hierbij niet enkel over het transport van de motor. Dit is natuurlijk ook een belangrijke zaak. Wanneer je een motor importeert uit een EU land hou dan met de volgende zaken rekening. Type goedkeuring. Controleer of de motor goedgekeurd is door de Europese wetgeving. Dit is nodig omdat je de motor moet voorzien van een Nederlands kenteken.

Let goed op bij transport

Bij het transport dien je goed op te letten of dit haalbaar voor je is. Bij het importeren van een motor uit een ander Europees land hoef je geen invoerrechten te betalen. Dat scheelt je weer een hoop geld. Bij een import binnen Europa hoef je vaak ook geen BTW te betalen. Dit omdat deze al betaald is in de meeste gevallen. Dit gaat dus niet voor iedere motor op. Let wel op het volgende: Koop je een motor die jonger is dan 6 maanden of die minder dan 6000 kilometer heeft gereden dan ziet de belasting deze als nieuw. Dit betekent dus dat je er dan belasting over moet betalen. Let er dus dat je de motor in dat geval zonder BTW kunt kopen in het buitenland.

PBM

Helaas ontkom je niet aan de BPM bij het invoeren van een motor.

Wanneer je motor jonger is dan 3 maanden of minder heeft gelopen dan 3000 kilometer dan ziet de belastingdienst deze als nieuw voor de BPM. Wanneer je motor ouder is of meer heeft gelopen dan mag je de BPM vaak afschrijven. Wanneer je motor is voorzien van een Europese typegoedkeuring hoeft er alleen een identiteitscontrole plaats te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.