Wil jij met de opleiding rijinstructeur starten?

Wil jij leerlingen helpen om hun rijbewijs te behalen? Met een opleiding rijinstructeur kan jij jouw dromen vervullen om jonge mensen de weg op te helpen. Begeleid jongeren met het behalen van een mijlpaal in het leven: een rijbewijs. Voor velen is dit hét teken van zelfstandigheid. Zelf overal heen kunnen rijden, en sparen voor een eigen auto. Met een opleiding rijinstructeur help jij de droom van een (doorgaans jonge) man of vrouw te vervullen. Zelf kan je jouw rijinstructeur waarschijnlijk ook nog goed herinneren. Je spendeert natuurlijk heel wat uren in de auto met de instructeur en leert een hele nieuwe vaardigheid. Dit betekent dus ook dat jouw lessen nog lang bij zullen blijven in het geheugen van jouw leerlingen. Begin een carrière met betekenis met een opleiding rijinstructeur!

Welke opleiding rijinstructeur past bij mij?

Een rijinstructeur worden doe je natuurlijk niet zomaar. Een rijinstructeur opleiding kan je volgen via verschillende opleidingsinstituten. Via internet zul je zien dat er vele aanbieders zijn die deze opleiding aanbieden. Maar hoe vind je nu een geschikte opleiding die bij jou past? De basis van elke opleiding is hetzelfde. Er is vaste theorie dat geleerd moet worden, je moet een modelles voorbereiden en stage lopen. Hoe dit ingedeeld wordt, verschilt per opleiding. Wat bij jou past, is ook afhankelijk van de beschikbare tijd die jij hebt. Werk je bijvoorbeeld overdag, waardoor je geen tijd hebt om gedurende de dag naar school te gaan? Dan heb je ook de mogelijkheid tot thuisstudie of avondschool. Op deze manier is het goed mogelijk een opleiding rijinstructeur te combineren met andere verplichtingen.

Eisen opleiding rijinstructeur

Wil jij een opleiding rijinstructeur volgen? Dan is het wel zo fijn als je van tevoren weet waar je aan begint. Door goed onderzoek te doen naar verschillende aanbieders, maak je de keuze die het beste bij jou past. Afhankelijk van jouw tempo, dien je 5 maanden tot een jaar uit te trekken voor het behalen van jouw opleiding. Er zijn een aantal verplichtingen waar je aan dient te voldoen:

  • 90 tot 120 uur studeren. Dit gebeurt tijdens de opleiding, maar kan ook vervangen worden door zelfstudie.
  • Slagen voor een schriftelijk examen en een mondeling examen, waar een maand tussen zit.
  • Stage lopen bij een rijschool. Dit neemt tussen de 225 uur en 300 uur in beslag.
  • Modelles voorbereiden. De examencommissie besluit of de les aansluit op de eisen. Ook is er tijd nodig om je rijbewijs aan te laten passen voordat je aan de slag kunt.

In loondienst werken of een eigen rijschool beginnen?

Na jouw opleiding tot rijinstructeur ligt de wereld voor je open. Met een grote vraag naar rijinstructeurs zal je niet snel zonder werk komen te zitten. Wil je bij een rijschool aan de slag, of ga je voor jezelf beginnen? Beide keuzes brengen voordelen met zich mee, en dienen tegen elkaar te worden afgewogen. Wat je ook kiest, je kan ervan uitgaan dat je van veel vrijheid geniet. Geen dag is hetzelfde, waardoor deze baan zeker niet saai is. Ieder moment zit je weer in een andere omgeving en heb je veel persoonlijk contact met leerlingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.